Labels

Wednesday, September 26, 2012

Tips: Komposer Lensbaby unik

ANDA gemar merakam gambar tetapi tidak mahir dalam memberi kesan khas atau mencantikkan lagi visual.

Usah risau kerana sekarang, semuanya mudah. Anda boleh merakamkan gambar dengan pelbagai kesan khas. Ini suatu pengalaman unik seolah-olah menggunakan perisian komputer Photoshop.

Lensbaby Composer bukan sekadar kanta komposer biasa yang digunakan dalam dunia fotografi, sebaliknya kanta ini dianggap suatu keperluan jika anda ingin menambah flairto khas gambar.

Komposer ini pada dasarnya kanta yang dilampirkan untuk swivel bola dan soket yang membolehkan anda menambah teknik kabur dan herotan gambar.

Ia datang lengkap dengan komposer Lensbaby yang membolehkan anda menukar optik antara Kaca Single Lensbaby, Kaca Double, Plastik, FishEye, Pinhole, Soft Focus atau Sweet 35 Optik.

Anda boleh merakamkan gambar yang benar-benar hebat tetapi mengambil banyak masa bagi mereka yang pertama kali mencuba.

Namun, usah risau jika anda bukan seorang yang dianggap profesional dalam merakamkan gambar. Ini kerana sebaik anda memegang komposer ini, anda dapat mengambil gambar persis jurugambar profesional.

Tidak keterlaluan dikatakan kanta ini adalah suatu aksesori kamera yang perlu bagi setiap jurugambar amatur atau profesional. Jadi, kanta ini seharusnya perlu sentiasa ada dalam beg kamera anda.

Kelebihan lain kanta ini adalah saiznya yang ringan selain harganya yang dianggap berpatutan dan berbaloi dengan gambar yang dihasilkan.

No comments:

Post a Comment